Excursies op de bouwplaats Elementaire Bouwkunde A

De afgelopen maand heeft opleidingsmanager Hans van der Wijk weer heel wat bouwplaatsen gezien. Eerst om te kijken of de bouwplaatsen geschikt waren voor een excursie voor de groepen Elementaire Bouwkunde A. Daarna om samen met de deelnemers mee te gaan met de rondleiding.

Het valt niet altijd mee om een bouwplaats te vinden waar de deelnemers van de cursus Elementaire Bouwkunde A het bouwproces van A tot Z kunnen meemaken. “Soms heb ik een mooie bouwplaats gevonden”, vertelt Hans van der Wijk opleidingsmanager voor de ABW-opleidingen en Elementaire Bouwkunde. “Maar op het moment dat dan de excursie moet plaatsvinden worden de woningen opgeleverd en dan kun je met een grote groep de woning niet meer in.”

Het bouwproces van A tot Z

Deelnemers aan de cursus Elementaire Bouwkunde leren in twaalf avonden het hele bouwproces kennen, van iniatieffase tot en met de afbouw. Hans vervolgt: “Het leuke van een bezoek aan de bouwplaats is, dat ze de theorie in de praktijk kunnen bekijken. Vaak leidt een projectleider of uitvoerder van het betreffende bouwproject ons rond en die legt nog het een en ander uit. Zo beleven ze het door de ogen van de mensen die op de bouwplaats werken. De cursisten hebben ook de mogelijkheid om vragen te stellen.”

Op zoek naar een bouwplaats

“De medewerking van de bouwbedrijven is erg fijn. Ze lenen ons een medewerker uit voor een uur of twee en we krijgen toegang tot de bouwplaats. Via deelnemers krijgen we soms tips over bouwplaatsen, maar vaak is het zoeken op internet en rondrijden in de omgeving. De bouwplaats moet wel in de buurt van de cursuslocatie liggen omdat men na de excursie de laatste les krijgt. Het zou ideaal zijn als bouwbedrijven zichzelf zouden aanmelden voor een excursie in januari of juni”, aldus Hans

Inmiddels zitten de excursies er weer op, soms met flinke kou, regen, hagel en zelfs sneeuw. We willen graag alle bouwbedrijven en hun medewerkers die hebben meegewerkt aan de excursies hartelijk bedanken!

Uitvoerder Vincent van Santen van Reinbouw B.V. heeft de cursisten rondgeleid op de bouwplaats in Hoef en Haag. Daar maakten we ook deze video.

Publicatiedatum: 23 januari 2019

Van de andere excursies hebben we foto’s gemaakt.

 

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl