Elementaire Bouwkunde A zowel hybride als blended te volgen

Het afgelopen jaar is er bij BOB-KOB, vanwege de coronaperikelen, veel geschakeld tussen klassikale en online lessen. In het najaar werden hybride lessen mogelijk via het uil-systeem. Nu is er ook een blended vorm, waarbij cursisten met behulp van een digitale leeromgeving een deel van de lesstof tot zich nemen. Elementaire Bouwkunde A start in maart met twee pilotgroepen.

“We zijn erg verheugd dat we de opleiding Elementaire Bouwkunde A zowel hybride als blended kunnen aanbieden”, vertelt Brigitte Wijnsma, opleidingsmanager bij BOB-KOB. “We zien dat iedereen in deze tijd flexibel moet zijn, we willen daarom ook flexibel zijn met onze opleidingen. Uit evaluaties is naar voren gekomen dat deelnemers toch het liefst fysiek les hebben. Daarom geven we ze de mogelijkheid de les fysiek te volgen. Op het moment dat dat niet kan, bijvoorbeeld omdat je partner ziek is of omdat je in afwachting bent van de uitslag van een coronatest, dan kun je digitaal les krijgen. Bij deze hybride lesvorm zit een deel van de deelnemers in de klas en een deel volgt de les online. We hebben er de middelen voor dat je toch het gevoel hebt dat je in de klas aanwezig bent.”

Blended learning

Het afgelopen jaar is er bij BOB-KOB hard gewerkt aan het ‘blended’ maken van de opleidingen. Een deel van het lesmateriaal is in een digitaal leerplatform geplaatst. Cursisten kunnen zich voor de les alvast inlezen in de stof of een video bekijken over een bepaald onderwerp. De KOB-opleidingen zijn in het najaar al op deze manier gestart. Nu is het ook de beurt aan Elementaire Bouwkunde A. Brigitte: “Naast de hybride groepen hebben we nu ook twee pilotgroepen die de lessen blended gaan volgen. Deelnemers kunnen in de digitale omgeving al de theorie oefenen op verschillende manieren. Dat betekent ook dat ze in plaats van twaalf bijeenkomsten, maar tien bijeenkomsten hebben. Minder bijeenkomsten, maar meer verschillende leuke vormen van leren en een interactieve les! Zoals ik al zei zijn we flexibel, het blijft daarom ook mogelijk om de lessen op de reguliere manier te volgen.”

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl