Bouwbedrijf M.J. de Nijs en zonen kiest BOB Incompany traject voor Jong Professionals.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Bouwbedrijf M.J. de Nijs speelt hier op in met extra aandacht voor jonge talenten die een carrière in de bouw ambiëren. Het vinden, opleiden, professionaliseren en behouden van jong talent is een speerpunt in het beleid van de bouwer uit Warmenhuizen. Samen met BOB Opleiding, Advies en Training werd begin 2017 een intensief in-company traject ontwikkeld voor 13 Jong Professionals die de afgelopen 2 jaar in dienst zijn getreden. Het cursusprogramma begon in mei en half december werden de eindpresentaties beoordeeld. Initiatiefnemer Cees Bakhuys van De Nijs is content met het eindresultaat en de samenwerking met de BOB en de docenten.

“De Nijs heeft van oudsher een sterke band met onderwijsinstellingen en leerbedrijven in Noord-Holland”, aldus Bakhuys. “In deze contacten steken wij tijd en energie. Hierdoor hebben wij geen moeite om talentvolle, ambitieuze stagiairs te vinden. De schoolverlaters die wij aannemen hebben hier altijd stage gelopen. Alleen het afgelopen jaar al hebben wij 6 stagiairs en afstudeerders een full-time dienstverband bij ons bedrijf aan kunnen bieden. Wij willen onze junior uitvoerders en werkvoorbereiders met dit in-company traject extra bagage bieden op het gebied van techniek (o.a. processturing, projectanalyse, begroting, planning) en hun persoonlijke ontwikkeling. De helft van het programma stond daarom in het teken van communicatie, vergadertechnieken, persoonlijke effectiviteit en interdisciplinair samenwerken. Wij hebben er bewust voor gekozen om uitvoerders en werkvoorbereiders hetzelfde programma te laten doorlopen. Zo kunnen ze van elkaar leren en effectiever samenwerken.

De keuze voor BOB als opleidingspartner was snel gemaakt. Wij wilden een partner die zijn sporen in de bouwwereld heeft verdiend, weet wat er speelt en goed aansluit bij de praktijk. In het voorbereidingstraject ontstond een klik die in een goed gebalanceerd leerprogramma heeft geresulteerd. Het stuk persoonlijke ontwikkeling en communicatie was echt de toegevoegde waarde waar wij naar op zoek waren. Reguliere technische MBO en HBO opleidingen besteden hier niet voldoende aandacht aan en de studenten die deze richtingen kiezen zijn voor een groot deel “structuurdenkers” . De nieuwe samenwerkingsvormen en processen vragen echter meer. De deelnemers vonden dit deel van het programma dan ook pittig. Ze werden bewust uitgedaagd om buiten hun comfortzone te denken en kritisch naar zichzelf te kijken. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en hebben weer een nieuwe groep klaar staan die in 2018 een vernieuwde, nog meer op de De Nijs gerichte, opleiding gaan volgen.

De deelnemers van 2017 krijgen mede op basis van de bevindingen en hun talenten een individueel maatwerkprogramma aangeboden om zich verder te ontwikkelen.” Ook Anouk Dumans – de Hoog van BOB opleiding, Training en Advies is enthousiast over de samenwerking. “ Een geslaagde training, enthousiaste cursisten en een tevreden opdrachtgever waarmee we in 2018 de opleiding nog beter gaan maken. Daar zijn we bij BOB uiteraard bijzonder tevreden over. De bouwsector is zich aan het ontwikkelen op het gebied van digitalisering, robotisering, verduurzaming en integraal samenwerken. Steeds meer bedrijven en overheden kiezen voor onze in-companyprogramma’s die aansluiten op de (nieuwe) praktijk, contractvormen en regelgeving. De Nijs is een mooi, degelijk bedrijf dat serieus bezig is met jong talent en specifieke wensen heeft op het gebied van opleiding en training. Instroom van talent is hard nodig in de bouwwereld. De Nijs is een goed voorbeeld van een succesvolle organisatie die bezig is met de toekomst door talent de kans en de ruimte te bieden”.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl