10 tips om te onderhandelen tijdens een eindejaarsgesprek

Door Marcel Dullaart

Aan het eind van het jaar is het voor veel werknemers weer tijd voor het gesprek met de ‘baas’. Hoe kun je jezelf nou goed voorbereiden om het beste uit zo’n gesprek te halen? Lees onze 10 tips om te onderhandelen tijdens een eindejaarsgesprek.

Marcel Dullaart, manager, trainer en coach bij De Curve en trainer in soft-skills voor BOB-KOB.

In een eindejaarsgesprek praat je samen met je werkgever over je toekomst binnen het bedrijf, over zaken die je goed vindt gaan of die je graag anders zou zien. Je denkt dan misschien niet direct aan onderhandelen maar dat is het wel. Het is niet verkeerd om jezelf eens centraal te stellen in jouw voorbereiding op zo’n gesprek.

 

Wat wil je bereiken?

Bedenk je bijvoorbeeld: waar wil ik zijn over 5 jaar, welke stappen moet ik hiervoor zetten (bij deze werkgever), welke suggesties ga ik opperen in het gesprek. Suggesties om veranderingen door te voeren waardoor je je werk beter kunt doen, maar waardoor ook anderen in dat project beter kunnen presteren. Je wilt iets bereiken in het gesprek en ook dat is onderhandelen.

 

Tip 1: Kijk naar ieders belang

Denk goed na over wat je wilt bespreken. Wat is werkelijk belangrijk voor je, met wie zit je aan tafel en hoe ga je het gesprek aanpakken. Kijk niet alleen naar je eigen belang maar ook naar het belang van de ander.

 

Tip 2: Luisteren en begrijpen

Goed luisteren is minstens zo belangrijk als goed voorbereid praten. Geef je gesprekspartner de tijd om zijn/haar zegje te doen en vat dit samen (“als ik je goed begrijp dan zeg je ….”) zodat je laat merken goed geluisterd te hebben. Dat geeft de ander het gevoel serieus te worden genomen en dan is de kans groot dat jij ook de ruimte krijgt (geven = krijgen). Let ook goed op wat de ander wil bereiken in wat ie zegt, probeer dit te begrijpen (begrijpen is niet hetzelfde als het ermee eens zijn).

 

Tip 3: Don’t push it!

Neem de ander mee in jouw zienswijze en wat je graag wilt bereiken. Breng je eigen mening echter niet te snel naar voren, dat wekt de indruk dat je alleen maar komt halen. Je wilt ook begrip komen brengen.

 

Tip 4: Geef ruimte

Geef de ander de ruimte om te reageren, zonder dat je hierbij hoeft af te wijken van je mening.

 

Tip 5: Speelruimte creëren

In voorstellen die je doet kun je altijd iets méér vragen dan je werkelijk minimaal wilt bereiken, zodat je wat speelruimte geeft aan je gesprekspartner. Daarmee voorkom je dat de ander gezichtsverlies gaat leiden als hij geheel met je suggesties meegaat.

 

Tip 6: Time-out!

Als je merkt dat het een strijd wordt, vraag daar dan even tijd voor door het te benoemen (“ik merk dat we wat harder gaan praten en elkaar minder makkelijk begrijpen, valt jou dat ook op?”). Het even kort benoemen is soms genoeg om weer verder te kunnen.

 

Tip 7: Meerwaarde voor het bedrijf

Zoek in je voorstellen naar de meerwaarde voor het bedrijf, dan voorkom je dat men gaat denken dat je alleen voor jezelf aan het praten bent.

 

Tip 8: Goed onderbouwen

Wellicht heb je een suggestie waarbij je volledig in je recht staat om wat stelliger te zijn in wat je graag wilt bereiken. Onderbouw met goede argumenten waarom je dit ‘recht’ denkt te hebben. Bereid je hierop heel goed voor!

 

Tip 9: Vervolggesprek

Lukt het niet om er in één gesprek uit te komen, geen probleem. Dan praat je op een later moment weer verder. Dat ontneemt je de stress om er persé in dit gesprek uit te komen.

 

Tip 10: Waardering

Spreek je waardering uit voor wat er samen bereikt is en hoe het gesprek is verlopen.

Heb je binnenkort je eindejaarsgesprek waarin je je standpunten, suggesties mee wilt nemen en graag iets wilt bereiken? Bereid het dan goed voor met behulp van bovenstaande tips.

 

Conflicthantering en Onderhandelen

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079 - 325 24 50

info@bob-kob.nl